KONCERT

Marko Hatlak SOLO
12
Apr
2018

Marko Hatlak SOLO

  • Kraj:Koper, Slovenija
  • Kje:Pokrajinski muzej Koper
  • Kdaj:08:00 pm

Pokrajinski muzej Koper in Društvo prijateljev glasbe vabita na koncert programa Amabile z Muzejem, na katerem bo nastopal harmonikaš Marko Hatlak. Več o glasbenem delu večera si lahko preberete tukaj.

Večer bomo začeli s predstavitvijo kustosa arheologa mag. Radovana Cunje z naslovom Votivni depo iz Mušje jame pri Škocjanu.

Repertoar:
J. S. Bach: Angleška suita št.5 v e-molu
W. A. Mozart: Adagio fur Glassharmonica
M. Hatlak: Harmagong (2017)
R. Galliano: Taraf
M. Hatlak: Epski Pržanac (2017)
Ruska narodna: Oči čornije
V. Stefanovski: Gipsy song
R. Galliano: NY Tango

Harmonikar Marko Hatlak, ki ga je nemški časopis Berliner Morgenpost opisal kot ljubljenca publike, se na tujih in domačih koncertnih odrih pojavlja od leta 2000. Srednji glasbeni šoli v Ljubljani je sledil skoraj desetletje dolg študij v Nemčiji pri profesorju Ivanu Kovalu in Stefanu Hussongu. Izkušnje, ki jih je pridobival skozi različne projekte in žanre, združuje v solističnem koncentu.

Repertoar sestavljajo klasične in baročne skladbe, kompozicije sodobnih avtorjev, etno melodije iz celotnega evropskega prostora. Preplet raznolikih skladb daje koncertu prav poseben čar, Hatlak pa na ta način poslušalcem poglobljeno predstavi širino glasbenega sveta.

V preteklosti je sodeloval s Stefanom Milenkovichem, En Shao, Moskovski simfonični orkester, Tommy Emanuel, Carmina Slovenica, Mate Bekavac, Karmen Pečar, Vlatko Stefanovski, Stefan Hussong in drugimi. Posnel je tudi številne CD plošče z repertoarjem od klasičnih in sodobnih avtorjev do tanga in etno glasbe.

http://www.pokrajinskimuzejkoper.si/si/dogodki/331_koncert-amabile-z-muzejem-marko-hatlak-harmonika
http://dpgkoper.com/sl/2016/06/01/5-koncert/