KONCERT

Marko Hatlak in Anja Štefan: Bobek in barčica
27
Sep
2022

Marko Hatlak in Anja Štefan: Bobek in barčica

  • Kraj:Ljubljana, Slovenija
  • Kje:Ljubljanski grad, Grajsko gledališče
  • Kdaj:05:30 pm – 06:00 pm
Bobek si želi čez jezero, s čisto pravim čolnom bo odšel na pot in ne manjka mu niti zagnanosti niti poguma. Kdo se mu bo pri tem pridružil? In ali bo vse teklo gladko? Pravljica Bobek in barčica (MKZ, 2005) je ena od tistih Anjinih pravljic, ki so jo za svojo vzeli otroci in tudi njihovi odrasli. Berejo jo, si jo pripovedujejo in jo uprizarjajo v vrtcih in šolah. Kako bo zazvenela, če nam jo pove Anja? In kako bo oživelo jezero, če ga s svojo harmoniko prebudi izvrstni harmonikar Marko Hatlak? Toplo vabljeni v njuno in Bobkovo družbo.
Zaplavaj, čolniček, čez jezero širno,
poglej, vse je jasno, poglej, vse je mirno,
zaplavaj, čolniček, ker lep je ta svet.
Zakaj ne bi skupaj odšli na izlet?
Pripoveduje: Anja Štefan
Harmonika: Marko Hatlak
Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Njena dela (Lonček na pike, Melje, melje mlinček, Drobtine iz mišje doline, Štiri črne mravljice, Sto ugank itd.) postajajo kanon slovenske mladinske književnosti: veliko se berejo, pogosto ponatiskujejo, mnogokrat uprizorijo. Nekatera so leta 2015 izšla v Anjini pregledni antologiji z naslovom Svet je kakor ringaraja. Anja je za svoje literarno delo prejela več nagrad, med drugim nagrado Prešernovega sklada za leto 2022. Vedno znova ji je lepo, ko se z otroki in njihovimi odraslimi lahko druži tudi v živo.
Dogodek je primeren za otroke od tretjega leta.
Lokacija: Grajsko gledališče
Trajanje: 35 min
Cena vstopnice: 5,00 EUR
Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.