KONCERT

Marko Hatlak & FUNtango, poseben gost Iztok Mlakar
29
Jun
2017

Marko Hatlak & FUNtango, poseben gost Iztok Mlakar

  • Kraj:Volčja Draga, Slovenija
  • Kje:Lakeness festival
  • Kdaj:09:00 pm

Lakeness Festival pripravlja spektakel velikih razsežnosti. V idiličen ambient ob jezeru v Volčji Dragi prihaja svetovno znan harmonikaš Marko Hatlak s skupino FUNtango, kot poseben gost pa se mu bo pridružil kantavtor Iztok Mlakar.

Marko Hatlak je skupino Marko Hatlak & FUNtango zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Leta 2008 so posneli prvi album History, ki je posvečen temu argentinskemu umetniku. Pozneje se je repertoar s tanga nueva razširil na svojstvene priredbe klasike – Vivaldijevih Štirih letnih časov, na musette francoskega mojstra Richarda Galliana ter na avtorske skladbe Marka Hatlaka. Pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru, Marko Hatlak & FUNtango, z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarjajo svojo razpoznavnost.

Koncertni večer je Marko Hatlak že v preteklosti rad sklenil z večno ljubezensko zgodbo o Štefani in Bertolinu v tango ritmu, ikonični skladbi znanega primorskega kantavtorja Iztoka Mlakarja, zato se bo ta na odru pridružil skupini. Z izbranimi skladbami z Mlakarjevega repertoarja, podprtimi z bogato spremljavo zasedbe Marko Hatlak&FUNtango, se bo koncert končal v edinstvenem in enkratnem doživetju, tako za poslušalce kot za vse odrske protagoniste.