KONCERT

Marko Hatlak BAND
08
Jul
2018

Marko Hatlak BAND

  • Kraj:Nova Gorica, Slovenija
  • Kje:Nova Gorica
  • Kdaj:09:00 pm

Manouche, Challe Salle&Nipke, Marko Hatlak Band, Vladimir Čadež, Valterap, Happy Ol’McWeasel, Miladojka Youneed, Zlatko Kaučič, Tatjana Mihelj, to je le nekaj imen nastopajočih na letošnji Poletni sceni v Novi Gorici, ki bo med 22. junijem in 2. septembrom potekala na Ploščadi Silvana Furlana za novogoriško mestno hišo. Tudi letos središču Nove Gorice s programom Poletne scene dajemo poletni in urbani utrip, ki bo v Letu ustvarjalnosti mladih še posebej mladostno obarvan. Organizator, Mestna občina Nova Gorica, je namreč združila moči s Klubom goriškim študentov, ki je bil na javnem povabilu izbran za izvajalca gostinske ponudbe. Obenem pa je programu dodal še nekaj študentsko obarvanih poudarkov. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik kluba Johannes Vuga Gregorič se bodo potrudili, da bodo obiskovalcem novogoriške Poletne scene ponudili dobro vzdušje, dobro glasbo in obilo poletne zabave.

Vstop na vse dogodke, ki jih v celoti krije Mestna občina Nova Gorica, bo prost. Vabljeni!

Marko Hatlak se je rodil leta 1980 v Ljubljani. Harmoniko je začel igrati pri sedmih letih.
V Ljubljani je obiskoval Srednjo glasbeno in baletno šolo. Leta 1999 je z odlično oceno opravil zaključni diplomski koncert, istega leta je prejel tudi dijaško Prešernovo nagrado.

Študij je nadaljeval na mednarodni Visoki šoli za glasbo “Franz Liszt” v Weimarju.

Poleg solističnega igranja igra tudi v komorni zasedbi s študenti akademije. V preteklih letih je koncertiral pri nas in v tujini (Trst, Pariz, Mericourt, Weimar, veleposlaništvo v Münchnu), imel je več kot 40 solističnih koncertov, v skupinah El-Fuego, s katero so se predstavili na 52. dubrovniškem festivalu, v mednarodni skupini Distango – vsi študentje weimarske Visoke šole za glasbo Franz Liszt – kjer so se prvič predstavili na turneji po Sloveniji, Nemčiji in Franciji. Nastopa tudi v duetu s čelistko s Poljske.

Ukvarja se tudi s filmom. Leta 2003 je odigral glavno vlogo v kratkem filmu ruskega režiserja Viktorja Hoffmanna z naslovom »Gute Nacht Geschichte«. Istega leta so z Društvom glasbenikov in ljubiteljev glasbe pripravili kar nekaj močnih glasbenih projektov, povezanih s teatrom in plesom in sicer 1. mednarodni tango festival, mednarodni etno festival in 6. alterart festival.

Je ustanovitelj skupine Funtango. Z glasbeniki skupine Distango je posnel skladbe Astorja Piazzolle. Od leta 2004 naprej je desetletje redno sodeloval s skupino Terrafolk. Leta 2005 je nastopil v dokumentarnem filmu Harmonikarji, avtorjev Dušana Moravca in Leona Matka, skupaj z Bratkom Bibičem, Lojzetom Slakom, Dragom Ivanušo, Janezom Škofom in Hazemino Đonlić. Redno igra na samostojnih koncertih. Že tradicionalen postaja njegov nastop pred novim letom v klubu Cankarjevega doma. Od leta 2016 kot posebni gost na njegovih koncertih nastopa tudi priznani primorski igralec Iztok Mlakar.