KONCERT

Marko Hatlak BAND
10
Jun
2016

Marko Hatlak BAND

  • Kraj:Ljubljana, Slovenija
  • Kje:Kino Šiška
  • Kdaj:09:00 pm

Na koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška bo premierna predstavitev zasedbe in nove plošče projekta.

Marko Hatlak se s svojim novim projektom Marko Hatlak BAND spušča v funk, pop, latino in jazz vode s čimer uresničuje svojo dolgoletno željo. Navdih, ki ga črpa pri Jamiroquaiju, Michaelu Jacksonu, Stevieju Wonderju, Philu Collinsu, Michaelu Camilu, Princeu in nežnih baladah velikanov rockovske glasbe, prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo.

Harmonikar Marko Hatlak se že od začetka svoje koncertne kariere rad prepušča raznolikim glasbenim žanrom – od študijske klasične in sodobne glasbe do tanga in etna, sedaj ta nabor še dopolnjuje. V projektu Marko Hatlak BAND se predstavlja tudi v novi izvajalski podobi, saj je tako harmonikaš kot vokalist, poleg tega pa tudi avtor določenih skladb.

Glasba je bandovska, virtuozna in izrazito ritmična. Marko Hatlak je ob sebi zbral vrhunske slovenske glasbenike na bobnih, tolkalih, basu, klaviaturah, violini, trobenti in saksofonu, ki ga tudi sami inspirirajo s svojim delom, virtuoznostjo, ustvarjalnim poljem, iz katerega izhajajo, in pozitivnim nabojem. Odrska kemija med izvajalci se odraža v izvrstnih priredbah znanih skladb svojih vzornikov, poseben poudarek je na privlačnih Hatlakovih avtorskih skladbah, glasbeni dialog med člani zasedbe je humoren in igriv. Zasedba z Markom Hatlakom na čelu uspešno združuje pole glasbene energije – pretanjenost in eksplozivnost – v sproščen klubski večer in zabavno koncertno vzdušje, kjer glasba kar prekipeva od energije.

 

Marko Hatlak – harmonika, vokal

Žiga Kožar – bobni

Blaž Jurjevčič – klaviature

Tadej Kampl – bas

Lazaro Amed Hierrezuelo – tolkala, violina

Lenart Krečič – saksofon

Tomaž Gajšt – trobenta